HVORFOR LIVREDNING OG SVØMMING?

På våre svømme- og livredningskurs jobbes det også med svømmeopplæring. Det trenes på armtak og benspark, samt flyt og bli trygg på rygg. Det trenes også på å hoppe, stupe og dykke. Barna får kjennskap til livredning på land og i vann, og får prøve å svømme med klær og redningsvest.  

Vi har også kurs hvor utøverne øver mot konkurranser i livredning. I NM kan man stille fra det året barna fyller 13 år, men man kan stille som nippers (nybegynnere) fra det året man fyller 10 år. Det er også egne nippers-stevner for barn fra 8- års alder.  

Inntakskrav: 
Om barnet har fylt 5 år innen kursstart på høsten kan det gå over på kurs i selvberging, livredning og svømming. Om barnet ikke er klar for å gå over i disse bassengene, men har fylt 5 år, har vi egne forkurs til disse kursene på baby- og småbarnsavdelingen. På høsten er det vanlig at de voksne er med barna i vannet. 

Fra 6-7 år: Om barnet ikke kan være alene i vannet må det gå på kurs “fra 5 år” der en voksen deltar sammen med barnet i vannet. 

Fra 7-8 år: Barnet er modent for videregående svømmeundervisning, da det har noe erfaring fra tidligere gjennom kurs hos oss eller andre. Det jobbes med å utvikle ferdighetene slik at de blir enda tryggere i vannet.

Fra 8-10 år: Man må kunne svømme 25 meter, også på den dypeste delen i bassenget. Det jobbes med å utvikle ferdighetene slik at de blir enda tryggere i vannet samtidig som de blir bedre til å svømme flere svømmearter. Vi trener også på livredningsøvelser og førstehjelp, samt øvelser som kan være aktuelle Nippers-øvelser under NM og stevner. 

Fra 10-12 år: Man må kunne svømme 25 meter, også på den dypeste delen i bassenget. Det jobbes med å utvikle ferdighetene slik at de blir enda tryggere i vannet samtidig som de blir bedre til å svømme flere svømmearter. Vi trener også på livredningsøvelser og førstehjelp, samt øvelser som kan være aktuelle Nippers-øvelser under NM og stevner. 

Fra 12 år: Man må kunne svømme alle fire svømmeartene 25 meter, også på den dypeste delen i bassenget. På dette kurset korrigeres og perfeksjoneres de fire svømmeartene og det øves på vendinger. Vi trener på livredningsøvelser og førstehjelp, samt øvelser som kan være aktuelle innen konkurranser. Her jobbes det med Nippers, yngre junior, junior og senior øvelser. Det trenes på både individuelle- og lagøvelser. 

Oppdaterte lister med ledige plasser kommer så fort vi vet når bassengene kan åpne igjen.

Meld deg på kurs i dag! Ved å sende oss en e-post eller ringe oss!